Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Veliki međunarodni šahovski turnir na Paliću

Ned, 30.10.2016 - 09:25 -- nikola.tumbas
Božinović Sedlak Najava šahovskog turnira
Božinović Sedlak Najava šahovskog turnira

Na Velikoj terasi na Paliću, u toku je Međunarodni otvoreni memorijalni turnir dr Boriša Karadžić koji traje od 29.10 - 04.11.2016.

Dr Boriša Karadžić, očni lekar, bio je član šahovskog kluba Spartak, visoki funkcioner šahovskog savezaSrbije i Crne Gore, nosio je titulu majstora FIDE,  a živeo je na Paliću.

Na turniru igra sto igrača iz skoro dvadesetak zemalja, iz Evrope i Azije, je samofinansirajući, odnosno sredstva su obezbeđena koatizacijom dela učesnika i donacijama.

Draž ovog turnira je da se ovde prijavljeni učesnici, bez obzira na svoj rejting, mogu odmeriti svoju snagu sa igračima visoke kategorije rejtinga preko 2600. Po broju najviše i grača je iz Srbije a na drugom mestu su šahisti iz Indije!

Turnir se prati i na video bimova tako da će ljubitelji šaha moći pratiti partje koje žele.

Za osamnaest nagrada na turniru je obezbeđeno 6200 eura u protivdinarskoj vrednosti.

Zapis press konferecnije najave turnira gde govore predsednik organizacionog odbora Dragan Božinović i direktor turnira je Ivan Sedlak, možete u celini čuti u prilogu.

Glavni sudija turnira je Milorad Maravić - međunarodni sudija.
Nekoliko partija se može pratiti uživo na adresi www.spartaksah.com.