Pripreme košarkaša Spartaka

Pet, 10.08.2018 - 10:16 -- darko.kovacevic

Predvođeni novim trenerom Slobodanom Ljubotinom sa radom su počeli u Muškom košarkaškom klubu Spartak. U prvoj fazi priprema radi se intenzivno na podizanju fizičke forme i tehnici, kasnije slede taktika i uigravanje kroz prijateljske utakmice, a prva je zakazana 31. avgusta, u Pečuju.

Ljubotini će ovo biti prvi angažman kao glavnog trenera u seniorskom timu, a kako kaže, spreman je za izazov. Rad u Spartaku dobro poznaje, bio je u dve garniture stručnog štaba pomoćni trener, a u Suboticu dolazi nakon dobrog posla u stručnom štabu Crvene zvezde, gde je takođe bio pomoćni trener.

Za sada smo vratili Stefana Ljubenkovića, a potpisai smo ugovore sa dva strana igrača. Viliamas Deveno stiže sa Teksas univerziteta, pokriva pozicije jedan i dva, a već ima iza seze sezonu u Evropi u Portugaliji. Drugi je Harington Demarkus, on stiže direktno sa koledža, a igra na poziciji četiri. Oni, prema dogovoru, treba da nam se priključe 15. avgusta. Nedostaje nam još sigurno bolja konkurencija na centru. Na nama je da dobro radimo i da do početka pripremnog perioda oformimo tim – istakao je Ljubotina.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search