Domaćini pobedili goste 4:1

Ned, 16.06.2019 - 11:56 -- nikola.tumbas
Raspoloženje na tribini NK Tavankut
Raspoloženje na tribini NK Tavankut
Vanja Udovičić izjava za RTS
Vanja Udovičić izjava za RTS

Detalji sa prijateljske utakmice na stadion NK Tavanut između fudbalskih reprezentacija zajednice Hrvata u Srbiji i Srba u Hrvatskoj , koja je završena pobedom domaćina od 4:1.

Specijalni gosti na utakmici Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić i Ambasador R.Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota.

Više o ovoj temi...

Subotica je primjer kako se na pravi način njeguju međunacionalni odnosi, mjesto u kojem se ne ističu različitosti već se njeguje posebnost, zaključeno je na sastanku gradonačelnika Subotice Bogdana Labana s Miloradom Pupovcem, liderom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), poslanikom u Hrvatskom saboru i predsjednikom Srpskog narodnog vijeća (SNV), i predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislavom Žigmanovim.

- Subotica se može podičiti time da čuva identitete svih svojih građana, bez obzira na njihovu vjeroispovijest ili nacionalnu pripadnost i upravo ta posebnost predstavlja polugu zajedništva i prosperiteta Subotice i našu potrebu i želju da napredujemo i razvijamo se...

detaljnije
Post date: Sub, 15.06.2019 - 23:49

Delegacija Srpskog narodnog veća na čelu s predsednikom dr sc. Miloradom Pupovcem danas je bila u službenoj poseti Hrvatskom nacionalnom veću u Republici Srbiji gde domaćin bila predsednica HNV-a Jasna Vojnić s najbližim saradnicima.

U prilozima su izjave sa press konferencije posle susreta i sa predsednikom DSHV-a Tomislavom Žigmanovom.
 

Post date: Sub, 15.06.2019 - 19:00

U subotu, 15. juna u 18.00, na stadionu NK Tavankut održat će se drugi susret nogometne reprezentacije Hrvata u Srbiji i fudbalske selekcije Srba iz Hrvatske.

Na press konferenciji o pozitivnim intencijama sportsko, kulturološkog i političkog događaja, govorili su domaćini susreta: Tomislav Žigmanov, Petar Kuntić i Ivan Budimčević.

Tomislav ŽigmanovSuradnja između institucija Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji  traje više od desetljeća, sa različitim programskim sadrženjima. HNV ima dugotrajnu saradnju sa SNV  i susret u subotu je samo posledica dugotrajne suradnje. Ovom prilikom ćemo mi imati prilike da ugostimo i najvažnije predstavnike Srpskih institucija u Hrvatskoj. Utakmici će nazočiti...

detaljnije
Post date: Sre, 12.06.2019 - 16:51
Custom Search