Subotički polumaraton ispunio očekivanja

Pon, 02.03.2020 - 14:12 -- nikola.tumbas

Namera Sportskog udruženja 'Horizont' i lokalne samouprave da se organizovanjem Subotičkog polumaratona naš grad uvrsti na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta u potpunosti je realizovana. Subotica se pridružila gradovima u našoj zemlji i regionu koji tradicionalno, već godinama, održavaju polumaratone. Na prošlogodišnjem, trećem polumaratonu bilo je tri puta više učesnika nego na prvom, a duplo više nego na drugom. Verujem da će  ovogodišnji, četvrti po redu Subotički polumaraton biti bolji od prethodna tri, i po organizaciji, i po broju učesnika – izjavio je gradonačelnik Bogdan Laban na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće upriličenoj povodom dodele plaketa zaslužnima za realizaciju ove, za naš grad značajne sportske manifestacije.

Uz izražavanje zahvalnosti svima koji su doprineli da 3. Subotički polumaraton bude što je moguće uspešniji, gradonačelnik Laban je istakao da će Subotica i ubuduće biti dobar domaćin učesnicima i gostima polumaratona. Ambijent, dodao je, u kome će se odvijati ovogodišnji i svi naredni polumaratoni biće i lepši i uređeniji, jer se na Trgu slobode gradi nova parterna fontana, a biće rekonstruisane i fasade tri objekta koji se nalaze na turističkoj ruti secesije – Art nouveau, u centralnom gradskom jezgru.

Republički poslanik i član SU „Horizont”, Balint Pastor, naveo je da mu je izuzetno drago što je Subotički polumaraton iz godine u godinu sve kvalitetniji i masovniji i da to potvrđuje da su organizatori i suorganizaori polumaratona bili u pravu kada su rešili da krenu u realizaciju ovog projekta.

Zahvaljujem se subotičkoj lokalnoj samoupravi na kontinuiranom partnesrstvu, kao i svim organizacijama, javnim službama, javnim preduzećima, policiji, Hitnoj pomoći i volonterima što imamo drugu najmasovniju trku u Srbiji. Treći Subotički polumaraton je bila druga po masovnosti trka u Republici Srbiji, posle Beogradskog maratona. Drugi smo, takođe, i po broju inostranih učesnika: imali smo 200 trkača iz 15 zemalja sveta. To znači da smo ispunili cilj koji smo sebi postavili kada je reč o polumaratonu – naglasio je Balint Pastor.

Jedina bitna izmena u odnosu na prošlogodišnji polumaraton jeste, kako je rečeno na konferenciji, da će zbog povećanog broja učesnika iz naše zemlje i regiona ovogodišnji polumaraton startovati u 10.00 časova, a trke na pet i deset kilometara u 10.15 časova.

Na konferenciji je, takođe, saopšteno da se ove godine očekuje oko 2.000 učesnika i da su od danas otvorene prijave za učešće na četvrtom po redu Subotičkom polumaratonu koji će se održati 30. avgusta,  u okviru proslave Dana grada.

Predstavnicima medija i gostima obratili su se i predsednik SU „ Horizont“ Kristifor Bogdanić i potpredsednik Živica Savin. I oni su izrazili zahvalnost svima koji su doprineli uspehu i afirmaciji Subotičkog polumaratona.

Custom Search