Kompanija Dunkermotoren proširila kapacitete

Pet, 26.02.2016 - 14:19 -- nikola.tumbas

Posle pet godina rada u proizvodnoj hali površine 3.500 kvadratnih metara, nemačka kompanija Dunkermotoren, poznata u svetu po proizvodnji mikromotora, danas (25.februara) je u Privrednoj zoni „Mali Bajmok” u Subotici otvorila novi pogon za proizvodnju kompresora i drugih specijalizovanih elektronskih instrumenata. U proširenje pogona, površine 900 kvadratnih metara, Dunkermotoren, grad Subotica i Slobodna zona investirali su više od dva miliona dolara, a u njemu će, pored već 140 zaposlenih, posao dobiti najmanje još 25 radnika.

Generalni direktor fabrike Dunkermotoren u Subotici Slobodan Anić je, na ceremoniji otvaranja, rekao da je Dunkermotoren 2015. godinu okončao sa 90 zaposlenih i da sada zapošljava 140 radnika, da je to tipična nemačka kultura poslovanja -  polako ali sigurno - i da je kruna toga pristupa upravo ova hala u kojoj će se proizvoditi kompresori koje će izvoziti širom sveta, a najviše u Englesku.

- Proizvodnju kompresora ćemo povući iz naše sestrinske firme Ametek u Severnoj Karolini. To je potpuno novi proizvod za nas, mi nismo imali priliku da se susretnemo sa tom tehnologijom do sada zato što trenutno proizvodimo mikromotore, koji se najviše koriste u medicinskoj, transportnoj i prehrambrenoj industriji, kao i panele za zaštitu od sunca - kazao je Slobodan Anić.

Više  o tome pročitajte ovde.

Autor teksta: 
Custom Search