Biofest 2010: Otvaranje i dodele priznanja

Čet, 04.11.2010 - 12:00 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

U cilju promovisanja značaja organske proizvodnje sa aspekta ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, kao i razmene iskustava i uspostavljanja čvršće privredne saradnje u regionu, javila se potreba za održavanjem Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST u Subotici, gradu oduvek otvorenom za nove i napredne ideje. Udruženje TERRA’S od 4. do 5. novembra 2010. godine, na Otvorenom univerzitetu u Subotici, organizuje 6. BIOFEST, Međunarodni festival organskih proizvoda koji se održava uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Grada Subotice.

BIOFEST je manifestacija koncipirana po modelu IFOAM-a, Međunarodne federacije pokreta za organsku poljoprivredu, te iskustvu naprednih zemalja i članica Evropske unije, koja podrazumeva promociju i unapređenje razvoja organske proizvodnje i tržišta organskih proizvoda kroz stručna predavanja, prezentacije, degustacije, kulturno-umetnički program itd.

Od 2005. godine, kada je održan prvi BIOFEST, učestvovalo je 50-tak izlagača iz 20-tak gradova naše zemlje i inostranstva: Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Albanije, Makedonije, Austrije, Crne Gore, te oko 400 učesnika na raznim pratećim programima.

Ovogodišnji BIOFEST je u znaku obeležavanja dve decenije razvoja organske proizvodnje u Srbiji kroz rad Udruženja TERRA’S i Međunarodne godine biodiverziteta. S tim u vezi će biti organizovana međunarodna konferencija pod nazivom "Organska poljoprivreda u zaštićenim prirodnim dobrima u cilju očuvanja biodiverziteta i unapređenja turističke ponude", na kojoj će akcenat biti dat na zaštitu životne sredine uvođenjem organske proizvodnje i dobre poljoprivredne prakse.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Post date: Čet, 04.11.2010 - 12:15
Post date: Čet, 04.11.2010 - 11:00
Custom Search