Narednih dana borbe za 40 Vojvođansku zlatnu rukavicu

Pon, 12.09.2022 - 16:10 -- nikola.tumbas

Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza grada sa Tomislavom Anteljom, Nenadom Vasiljevom, Mirkom Ždralom i Markom Pižuricom predstavio je, danas u Medija centru, jubilarno četrdeseto takmičenje za 40 Vojvođansku zlatnu rukavicu.

Kako je rečeno oko 350 omladinskih takmičara iz 27 zemalja, sa svih kontinenata, će prirediti izuzetne zanimljive borbe narednih dana za ljubitelje boksa.

Trener BK Spartak, Tomislav Antelj, zahvalio se svima koji su dali podršku ovoj manifestaciji, rekavši da je naš grad trenutno centar svetskog boksa  i da nada se da će rukavicu ovog puta da osvoji Marko Pižurica, subotički bokser treći sa Evropskog prvenstva. 

Muška i ženska bokserska reprezentacija se priprema na Paliću, a treneri kažu da će ovaj turnir biti velika provera pred svetsko prvenstvo koje će se održati u Španiji.

- Malo smo hendikepirani sa povredama ali se nadamo dobrom rezultatu - rekao je Nenad Vasiljević, trener muške reprezentacije.

Marko, bronzani sa evropskog prvensta, je bio vrlo kratak i jasan - Dobro smo se pripremali, osećam se jako, a ja se nadam osvajanju zlata.

Turnir počinje u sredu 14. septembra, tri dana se boksuje u sali Tehničke škole "Ivan Sarić", potom će se polufinala održati u Hali sportova a finalni dan će biti na Trgu u centru grada sa programom koji počinj eod 18:00 časova.

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search