Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Gradnja hale Continental

Više o ovoj temi...

Uz prisustvo ministra u Vladi Srbije, Mlađana Dinkića, danas je svečano otvorena fabrika u privrednoj zoni Mali Bajmok. Detalji u video prilozima nešto kasnije a zvanično saopštenje ContiTech-a je u nastavku..

...

ContiTech svečano otvara fabriku u Srbiji
Lokacija snabdeva crevne i cevne sisteme za evropsku automobilsku industriju • Očekuje se da će broj zaposlenih dostići 250 do kraja godine.

Hanover, 1. jun 2013. godine. Nakon perioda izgradnje od samo devet meseci, ContiTech AG sa sedištem u Hanoveru, je zvanično pustio u rad postrojenje za proizvodnju cevnih i crevnih sistema u severnom delu Srbije. Već od oktobra 2012. godine, fabrika snabdeva kupce u automobilskoj industriji. U međuvremenu, oko 150 radnika je dobilo posao u...

detaljnije
Post date: Sub, 01.06.2013 - 12:00

Jasmin Šečić živi, a ponekad i životari u Subotici, pokraj salaša na severu Bačke. Za sebe kaže da je pasionirani ljubitelj svega što je dobro u ljudima, da se smeje neobičnim i apsurdnim situacijama, i da sve manje prepoznaje sebe od nekada. Otkad je čuo da je to uobičajeno, mnogo mu je lakše.

U slobodno vreme čita, piše (Twitter: CanBeBlank) i crta. Šta god da započne, na kraju uvek ispadne priča o malom čoveku u vrtlogu vremena.

Magistar je tehničkih nauka, strelac čak i po horoskopu, ali ga u ovom intervjuu tretiramo kao glavnog poverenika G17 Plus u Subotici. A za G17 Plus (ili URS) se kaže da su uticajna stranka, i da će biti još uticajniji.

Otud šaljem gomilu pitanja na njegovu...

detaljnije
Post date: Pon, 11.07.2011 - 08:01

- Unete i izmene programa poslovanja Direkcije za izgradnju, po kome će više novca biti potrošeno u obnovu i izgradnju putne infrastrukture

Nemačka kompanija za proizvodnju gumenih komponenti za auto-industriju, "Continental", koja na jesen treba da počne sa izgradnjom proizvodnog pogona u Subotici, zemljište u industrijskoj zoni u Malom Bajmoku dobiće besplatano. Ovakva odluka doneta je jednoglasno na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, gde su se i vlast i opozicija složili da je reč o vrlo važnoj investiciji, koja gradu u narednih pet godina doneti gotovo povećanje od gotovo pola miliona evra samo na ime naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Gradonačelnik Saša Vučinić je izrazio zadovoljstvo što je u trenucima kada nemačka "Norma grupa...

detaljnije
Post date: Pet, 08.07.2011 - 11:31