Obnovljen Gradski stadion spreman da primi sportiste

Pet, 30.11.2018 - 18:03 -- nikola.tumbas

Subotički sportisti su nakon dugi niz godina dočekali da se rekonstruiše Gradski stadion. Nakon 40 godina ovo je bilo prvo ozbiljnije ulaganje u ovu sportsku infrastrukturu. 

Na stadionu je postavljena nova trim staza sa kompletnim borilištima, urađena potpuna rekonstrukcija travnate podloge uz promenu drenaže. sanirane su i klupske prostorije , svlačionice Ženskog fudbalskog kluba Spartak i Atletskog kluba Spartak. Sve radove je vrlo kvalitetno izvršila firma "SMB gradnja". Republika je u rekonstrukciju Gradskog stadiona uložila 67 miliona dinara, dok su Pokrajina i Grad uložili po 10 miliona, za promenu travnate površine. Ovom rekonstrukcijom uz najavljenu obnovu svih tribina tokom sledeće godine Gradski stadion u Subotici će biti jedan od najprimerenijih u regionu.

Završetak radova danas su svečano obišli najviši funkcioneri grada Subotice, AP Vojvodine i Republike Srbije. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban ističe važnost ovih radova za Suboticu - Poznati smo bili kao grad velikih, ali nikada dovršenih projekata. Sada je drugačije, pa nakon 40 godina, uz nesebičnu pomoć Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodine Subotica dobija modernu atletsku stazu i travnatu podlogu koja je na nivou našeg najvećeg stadiona - popularne "Marakane". Naši klubovi sada imaju mogućnost da svoje velike evropke utakmice igraju u Subotici. Uz ovo, pre godinu i po dana smo završili postavljanje reflektora, a sada je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije da ovaj sportski objekat dobije i moderne tribine.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović pohvalio je ovu rekonstrukciju kao odličan primer uspešne saradnje tri strane – Na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade Vojvodine pripremili smo i polako realizujemo čitav niz projekata i to zaista predstavlja dobar način rada. Na pretprošloj sednici je doneta odluka da se zajednički investira u rekonstrukciju stadiona u Subotici i Zrenjaninu. Vlada Srbije je izdvojila značajna sredstva, a mi smo pomogli u rekonstrukciji travnate podloge. Fudbalski klub Spartak, Ženski fudbalski klub Spartak i Atletski klub Spartak će moći da koriste ovaj rekonstruisani stadion. Tu ne smemo stati, u toku je priprema projekta za rekonstrukciju tribina, svega onoga što nije do sada urađeno, i verujem da će Subotica uskoro imati potpuno rekonstruisan stadion i imati čime da se ponosi. Kada sve pripremimo na vreme, kada je izvođač na visini zadatka, zajedničko planiranje i realizacija donose kvalitet kojim smo zadovoljni.

Ispred Republike Srbije na otvaranju stadiona prisustvovao je i Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine. – Sport je poznat po tome da tim pobeđuje, da grupa može da uradi mnogo, a to možemo da vidimo i u Subotici. Posle 40 godina smo su timski duh i rad podarili jednoj lokalnoj samoupravi ovakav sportski objekat. Svi zajedno moramo da budemo ponosni, jer smo na terenu koji je isti svuda u Evropi, modernom fudbalskom terenu koji je odgovarajući za odigravanje najkvalitetnijih i najbitnijih utakmica. Posebno sam ponosan na atletsku stazu, prošli put ste mogli da vidite rupe na tartan stazi, a nije bilo prostora za bacačke discipline, skok udalj i troskok. Sada u Subotici imate odlične uslove za treniranje fudbala, atletike, ali i svih bazičniih sportova, kao i za takmičenja, međunarodnog ranga. Ne želimo da se na ovome zaustavimo, sledi rekonstrukcija šireg dela stadiona, da i građani Subotice koji prate sport imaju najbolje uslove – istakao je Udovičić 

 

Custom Search