Si & Si Grupa neće dozvoliti nezakonito preotimanje "VODAVODE"

Pet, 26.10.2007 - 11:49 -- darko.kovacevic

Zvanično saopštenje Si&Si grupe:



Si & Si Grupa  obaveštava javnost da će morati da upotrebi sva zakonska sredstva kako bi sprečila nezakonito preuzimanje kompanije „VODAVODA“ koju je osnovala 2005. a koja je u prethodne dve i po godine i u svetu postala poznata kako po kvalitetu vode tako i po značajnim međunarodnim nagradama.



Nezakonitim ponašanjem, falsifikovanjem dokumenata i obmanom državnih organa ovaj pokušaj otimanja kompanije „VODAVODA“ izvršen je, na našu ogramnu žalost i razočarenje, sa znanjem i uz pomoć gospodina Vlada Divca, čoveka koga je Predsednik Si&Si Grupe gospodin Vojin Đorđević, zbog dugogodišnje podrške našim košarkaškim selekcijama prihvatio kao partnera u poslu uprkos činjenici da su u svim dosadašnjim pokušajima poslovanja u Srbiji Divca pratile iskuljučivo afere. Iz tih razloga potpisan je i do danas nerealizovan Ugovor kojim je Divac trebalo da postane manjinski partner sa po 30% udela u preduzećima “Voda Voda” i “Gorki List”.

 

Iako je već dva puta od strane Agencije za privredne registre odbijen jer nije imao neophodan Akt o osnivanju za koji je po zakonu nužan i potpis Vojina Đorđevića, Divac je i treći put pokušao i ovog puta, iz nekih očito protivpravnih razloga, i uspeo da sebe upiše kao stopostotnog vlasnika preduzeća “VODAVODE”. Neophodni Akt o osnivanju nije ni mogao da preda jer isti ne postoji, s obzirom da je trebalo da bude sačinjen tek nakon ispunjenja Ugovora koji su potpisale obe strane. A Ugovor, kako su to potvrdili i Divčevi zastupnici u izjavi dnevnom listu “Politika”, upravo sa njihove strane nije ispunjen. Konačni odnos u vlasništvu predviđen Ugovorom značio bi suvlasnički odnos u kome bi Divac imao 30%, a Vojin Đorđević 70% “VODAVODE”.



Zato ono što u ovom trenutku daleko više brine Si&Si Grupu, a uvereni smo i našu javnost, nije pravo lice Vlade Divca i činjenica da će Si&Si svoja prava po svemu sudeći morati da ostvaruje preko suda, već to što ovakva nezakonita radnja nije mogla da bude sprovedena u delo bez saglasnosti Agencije za privredne registre.



Gospodin Miladin Maglov je, naime, kao odgovorno lice u Agenciji za privredne registre najpre u dva navrata kao neosnovane odbacio ovakve zahteve Divca i njegovih zastupnika iz Ces Mekona, ali je ovoga puta - iako u međuvremenu nije došlo do izmene faktičkog stanja – stavljajući svoj potpis dao saglasnost Agencije. Da se radi o odluci da se ovoga puta ne poštuje Zakon govori i to što je u septembru, kao viša instanca, po istom osnovu Divčevu žalbu na odbijanje Agencije kao neosnovanu odbacilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.



Si&Si Grupa se nada da će ovo nadležno Ministarstvo i sada poštovati zakon i iskoristiti činjenicu da je viša instanca koja još uvek može da ne dozvoli legalizaciju ovog nezakonitog preotimanja kompanije, a na advokatskim timovima je da sudskim putem reše posledice ovakvog dosadašnjeg ponašanja gospodina Divca i njegovih zastupnika.



Advokatski tim Si&Si Grupe preduzeo je i druge pravne radnje u cilju zaštite kompanije “VODAVODA”, ali i ostalih delova Si&Si Grupe imajući u vidu osnovane sumnje da je ovaj pokušaj nezakonitog otimanja “VODAVODE” samo deo veće poslovne malverzacije koja za cilj ima preuzimanje čitavog poslovnog sistema Si&Si odnosno preduzeća čiji je vlasnik i osnivač Vojin Đorđević. Iza ovih malverzacija, prema dosadašnjim saznanjima stoji jedan tajkun iz regiona koji svoje namere pokušava da ostvari preko jedne velike ovdašnje banke i izvesnih malverzacija ostvarenih preko nekih inostranih fantomskih firmi.  



Svesna da se na ovaj način, uz unosan posao, pokušava preoteti i proizvodnja zasnovana na vodi kao nacionalnom dobru Srbije, Si&Si Grupa i gospodin Vojin Đorđević učiniće sve da se i uprkos silnim pritiscima odupre nezakonitom otimanju svoje imovine i najvećeg srpskog izvorišta vode.



PR služ

Custom Search