Bunford Tivadar - SVM - Iskreno se nadam da ćemo i dalje biti deo vladajuće većine, zahvaljujući glasovima naših sugrađana!

Ned, 13.03.2016 - 16:43 -- nikola.tumbas
Bunford Tivadar o izborima na lokalnom nivou 2016
Bunford Tivadar o izborima na lokalnom nivou 2016

Bunford Tivadar  - Vajdasági Magyar Szövetség - Savez vojvođanski Mađara

 

- Kako ocenjujete raspoloženje građana prema narednim izborima?

 

- Mislim da je jedno od merila raspoloženja građana sakupljanje potpisa podrške. Savez vojvođanski Mađara, tokom protekle nedelje, je za četiri popodneva prikupio potreban broj potpisa za lokalne i za republičke izobre. Ja se zahvaljujem našim sugrađanima da su nas podržali i da su došli da potpišu za Savez vojvođanski Mađara. Dirljiv je bio prizor i ovde u ulici Age Mamužića kada su strpljivo u redu stajali građani da bi dali potpis za nas. Isto tako je bilo i u okolnim mestima u Čantaviru, Hajdukovu, Bačkim vinogradima, Šupljaku, Paliću, Bajmoku, Kelebiji, na Zorci, Novom selu. Dok su čekali, moji saradnici i ja lično, razgovarali smo onako prijateljski sa građanima. Iz ovih, mislim iskrenih razgovora, zaključili smo da građani Subotice očekuju veoma mnogo od prestojećih izbora na sva tri nivoa.

Prvenstveno očekuje da se formira jedna stabilna vladajuća većina, kao što se to desilo na najnižem nivou za izbore za skupština mesnih zajednica u Subotici. Da sledećih četiri godine, ne bude izbora, da se opcija koja bude dobila većinu glasova okrene ostvarivanju obećanja i to prvenstveno da se ozdravi srpska privreda. Da se otvori što više radnih mesta, da se poboljša infrastruktura u Srbiji: putevi, vodovod, kanalizacija itd., da napravimo što više koraka ka EU, da poboljšamo socijalna i zdravstvena pitanja. U tom smislu mislim da će izlaznost biti natprosečna jer naši građani znaju da je svaki glas važan i da time direktno utiču na svoju i budućnost naše dece.

 

 

- Koja je procena vašeg uspeha na izborima 2016 za Skupštinu grada?

 

- Prvo i prvo, Savez vojvođanski Mađara je prisutan u životu Subotičana. Samim tim Savez vojvođanski Mađara je postao sigurna tačka za Subotičane, za građane Vojvodine i za građana cele Srbije.

Ja vodim Gradski odbor SVM-a nešto više od dve godine i za to vreme se mnogo građana obratilo meni da bi rešili neka svoja lična pitanja, neke probleme koji se odnose na njihovu porodicu ili šire. Mi smo pokušali preko naših funkcionera, u gradu, u pokrajini i republici da rešimo ta pitanja. Ubeđen sam da na sva ta pitanja nismo mogli dati odgovor, ali da smo gro pitanja, ili većinu problema rešili, to sam ubeđen!

 Ja se iskreno nadam da će ovo ceniti građani Subotice i da će u što većem broju izaći  na izbore i da će glasati za Savez vojvođanski Mađara, da bi imali odličan rezultat na ovim izborima i da bi imali dovoljan broj odbornika u gradskom parlamentu. Ako budemo i dalje deo vladajuće većine onda je sigurno da ćemo moći da ostvarimo taj program koji smo zacrtali i koji smo kreirali radi služenja našim građanima, da bi rešili njihova životna pitanja.

Ja se iskreno nadam da ćemo i dalje biti deo vladajuće većine, zahvaljujući glasovima naših građana, i da ćemo na taj način moći da pomognemo da naša deca i posla školovanja ostanu ovde u gradu gde su im živeli preci i gde su im koreni duboko zarasli u subotičku crnicu i pesak.

Ličnosti: 
Custom Search