Najbrža Golubica

Pon, 12.01.2015 - 10:15 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Kada prvakinju Srbije u trci na 300 metara spojite sa talentovanom fudbalerkom dobijete – Alegru Poljak, jednu od najperspektivnijih srpskih fudbalerki, trenutno članicu Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Alegra je posetila Suboticu pred novogodišnje praznike, a bila je to i prilika da joj predstavnici internet portala www.subotica.info uruče priznanje za najbolju sportkistkinju tokom septembra, po glasovima posetilaca ovog portala.

U kratkom razgovoru ona je odmah istakla ono po čemu će pamtiti 2014. godinu. – Ono po čemu ću pamtiti proteklu godinu jeste što sam u jesenjem delu sezone bila najbolji strelac Super lige Srbije i što sam sa Spartakom zabeležila dobre rezultate – govori Alegra Poljak.

Kako još nije napunila šesnaest godina, Alegra nije mogla da pomogne Golubicama u borbi za plasman među 32 najbolje ekipe Lige šampiona, ali je bila deo tima koji je odbranio duplu krunu na domaćoj sceni, a na dobrom putu su Golubice da to urade i u tekućoj sezoni. Naime, nakon uvodnih jedanaest kola Spartak ima isto toliko pobeda, mreža Subotičanki se nije tresla, dok su Golubice 58 puta pogađale mrežu rivakli, od toga Alegra čak osamnaest puta. Sem u Spartaku, mlada fudbalerka je bila odlična i u reprezentaciji Srbije. Upravo su Subotičani mogli da se uvere u to, jer je kadetska selekcija Srbije (igračice do 17 godina) upravo u našem gradu izborila plasman u drugi krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

– Plasman u dalje kvalifikacije je svakako bio uspeh za našu selekciju, a nadamo se da ćemo pronaći put i do samog Prvenstva Evrope. Mnogo smo trenirale i radile, nastavićemo tako, jer imamo zacrtan cilj ispred nas. Dok je u toku pauza do priprema za drugi deo sezone, za Alegru baš i neće biti mnogo odmora. – I dalje treniram, moram da ostanem o formi. Čeka nas drugi deo sezone, želimo da Spartak osvoji novu titulu, ali i da ponovo igramo u Evropi.

Kako priznaje, nije joj bilo čudno što je odlučila da se bavi fudbalom, jer je sportu, pogotovo onima sa loptom, okrenuta od malena.

– Od kako pamtim, lopta mi je uvek bila pri ruci, zaista sam volela da se igram. I tako sam i fudbal zavolela. Bavila sam se i osam godina atletikom, bila sam i prvakinja Srbije na 300 metara, a naučeno u atletici mi mnogo pomaže i fudbalu. Naravno, imam tu još mnogo prostora za napredovanje. Znači mi mnogo što sam trenutno u Spartaku, ovo je najbolji ženski fudbalski klub u Srbiji i, nadam se, moja prva stepenica ka daljoj uspešnoj fudbalskoj karijeri.

Naša sagovornica za kraj ističe da joj ništa nije teško, sve radi sa osmehom, a otkriva i zašto.

– Zacrtala sam cilj u životu. Želim da uradim nešto značajnije u svetu fudbala. Želim da budem deo reprezentacije koja će biti na Prvenstvu Evrope i na Prvenstvu sveta, ali i da budem deo nekog od najboljih evropskih klubova, možda nekog iz Nemačke. Zaista želim da ostavim trag!

Ličnosti: 
Custom Search